‘Sürdürülebilir çikolata’ olarak adlandırılan teknikte Zürih’teki gıda bilim insanları tüm kakao meyvesini kullanarak çikolata yapmanın bir yolunu buldular. Kim Mishra ve ekibi tarafından geliştirilen yeni çikolatanın üretiminde kakao meyvesinin posası, suyu ve meyve içi kullanıldı. Geleneksel üretimde neredeyse bir bal kabağı büyüklüğündeki meyvenin sadece çekirdekleri kulanılıyor ve geri kalanı çürümeye terk ediliyordu. Yeni metodu geliştiren ekibin başı olan Kim Mishra, üretimdeki kilit unsurun, meyvenin ananasa yakın oldukça tatlı suyu olduğunu kaydediyor. Yüzde 14 şeker içeren bu meyve suyu, damıtılarak konsantre şurup yapılıyor. Ardından kakao meyvesinin posası ile birleştiriliyor ve kurutulmuş meyve içi ile karıştırılarak çok tatlı bir kakao jeli oluşturuluyor. Bu jel, çikolata yapımında kullanılan şeker ihtiyacını da ortadan kaldırdı.
Related Posts
Yandaş gazete duyurdu: Genel Sağlık Sigortası borçları erteleniyor mu?
- Seher Alp
- 27 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaşın sağlık hizmetlerinden yararlanamaması, gündemdeki en önemli…
Hükümete yakın derneğin başkanı da sonunda patladı
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
MÜSİAD iktidarda yakınlığı ile bilinen iş dünyasının bir kuruluşu. MÜSİAD Başkanı genel olarak hükümetin uygulamalarına…
ABD’de tüketici güven endeksi Kasım’da aşağı yönlü revize edildi
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, Kasım'da aşağı yönlü revize edilerek 71,8 oldu.